Vi som jobbar på skolan

Vi är en friskola med en ledning som även är undervisande lärare. Övrig personal består av yrkes- och ämneslärare, vaktmästare och IT-ansvarig. Skolhälsan består utav en sjuksköterska, och i förekommande fall en speciallärare som arbetar med eleverna. 

Ledningen

ULF FRIMAN
Rektor
Mentor EL 2C

Efter gymnasiet jobbade jag som elektriker på byggen i 10 år. Sen läste jag in el-behörigheten och körde egen firma i tre år. 94 gick jag ut lärarhögskolan och jobbat på S:t Eriks 94-06. Under den tiden har jag hunnit med att skaffa två barn, öppnat ett café och köpt två båtar. Jag älskar att ta båten och försvinna ut i skärgården ett par dar. Förut sysslade jag med skärmflygning, men nu håller jag mig till lugnare sysselsättningar, såsom crossåkning och liknande.

KENNETH BISTRÖM
Skolledare
Mentor Yrkesintro 2

Jag började som verkstadsmekaniker innan jag svängde över till elbranschen. Mitt byte är inte något jag ångrar idag. Jag är både behörig lärare och behörig elektriker, en bra grund för mitt jobb. När jag inte jobbar så bygger jag min lilla sportbil (AC Cobra) eller spelar lite dart. Jag älskar att meka och bygga, motorcykel, bil eller båt, det spelar ingen roll. Jag kopplar av med musik och matlagning, eller i varje fall god mat, nån annan får gärna laga.

MIKAEL BELIN
Skolledare
​Lärare Matematik

Förutom att ha jobbat som elektriker i sju år så har jag rest nästan jorden runt. Jag har jobbat som biståndarbetare med södra Afrika. Sen bestämde jag mig för att plugga. I skolan var matte mitt sämsta ämne. Nu har jag läst både matte och fysik på universitetet, en härlig känsla. Jag har jobbat som lärare sen 97, de senaste åren har jag både jobbat och läst in lärarbehörigheten. Om jag vill koppla av drar jag helst fram ett metspö eller sätter mig i tv-soffan.

PETRI SAVALA
Skolledare
​Mentor EL 1A

Jag arbetar som ellärare på skolan och undervisar åk 1 i diverse elkurser. Tidigare så arbetade jag på S:t Eriks Gymnasium som ellärare ett par år. Innan läraryrket var jag verksam i byggbranschen, först som snickare och sedan som elektriker. På fritiden tar jag en sväng med motorcykeln eller så styrketränar jag i Spårvägens Tyngdlyftningsklubb, där jag för övrigt även varit med i styrelsen. Ett annat stort intresse är motorsporten Formel1 som jag följer med stort engagemang.

Övrig personal

PER-MIKAEL EKMAN
Lärare Elteknik
​Mentor EL 1B

Tog studenten som gymnasieingenjör 1995 från Åsö- gymnasium. Har sedan 2011 en ingenjörsexamen från KTH och lärarexamen från Stockholms universitetet mot gymnasieskolans El- teknikprogram, min ingenjörsexamen är i tillämpad fysik (teknologi, vardagsfysik). Tidigare har jag jobbat som anställd i processindustrin och som elektriker, med undantag från militärtjänstgöring vid flygskolan på F16 Upplands flygflottilj, numera nedlagd, var även stationerad vid högkvarteret samt viss utlandstjänst.

Efter det startade jag eget företag i elbranschen med några anställda och bedrev parallellt studier (elkraftteknik) vid sidan av. Då jag länge velat studera på heltid och på en mer avancerad nivå så bar det sedan vidare till Universitetet (KTH). Har tidigare startat upp elutbildningen på Stockholms Tekniska gymnasium. Idag undervisar jag gymnasieungdomar på Elektrikergymnasiet. På fritiden vistas jag en hel del vid stugan på Åland samt med mina barn, därtill spenderar jag mycket tid på min favorit sysselsättning dvs MC- åkning.

FILIPPA SUNDÉN
Lärare Svenska
​Mentor EL 3F​

Jag är lärare i svenska (och filosofi) och mentor för den ena trean. Efter studenten från samhällsprogrammet år 2001 bodde jag i Italien ett år och gick på konstskola i Florens! Därefter pluggade jag och tog en magister i litteratur samt en examen som gymnasielärare.

Jag är intresserad av såväl sport som kultur, nåja lite mer intresserad av att sporta själv än att titta på det, undantaget fotbolls EM/VM, medan jag inom kulturen gillar att både skapa själv och betrakta andras konst. Jag gillar att spela basket, tennis och att segla och om vintrarna åker jag längdskidor och snowboard. Jag läser mycket och tycker om att rita, skriva och sjunga/spela och förstås att vara med min familj med man och två barn. Förutom läraryrket har jag jobbat extra i hemtjänsten, på cafe och som barnflicka.

PATRIK ARNOLDSSON
Lärare Elteknik
Mentor EL 2D

Efter gymnasiet, 1988, började jag arbeta som praktikant och senare elektriker på en liten elfirma. Behörigheten läste jag på komvux 1994 och startade sedan min egen elfirma. Den har jag sedan arbetat med de senaste 18 åren. Jag har även utbildat mig till yrkeslärare på Dalarnas högskola. På min fritid tycker jag om att vara i naturen, både under och över vattenytan. Dykning och scouting har jag hållit på med sedan barnsben. Jag bor i Segeltorp med mina två döttrar. För att ta det lugnt sitter jag gärna på verandan och läser en bra bok, eller tittar på en bra film.​

RIKARD LINGÄRDE
Lärare Idrott, Natur, Gymnasiearbete
​Mentor EL 3E

Kommer snart…

PETER MÄKI
Lärare Elteknik
Mentor Yrkesintro 1

Kommer snart…

SANNA MUSTONEN
Lärare Engelska & Religion

Kommer snart…

STAFFAN GUNNARSSON
Lärare Samhälle & Historia​

Kommer snart…

ROBIL ACAR
Lärare Elteknik
Mentor Yrkesintro 3

Efter att ha jobbat som elektriker och el-projektör i närmare 17 år, så vände jag skutan åt att bli yrkeslärare inom el-programmet. Jag innehar ABL-behörighet och såväl lärarbehörighet. Om jag kort beskriver mig själv med tre ord så lyder det: strukturerad – engagerad – social. På fritiden så umgås jag gärna med familj och vänner, bollsporter är av intresse samtidigt som jag tränar ett fotbollslag på knattenivå.

PETER HOLMBERG
IT-tekniker
Vaktmästare

Kommer snart…