Vi som jobbar här

Uffe  

Ulf Friman
Rektor / Klassföreståndare 2C

Efter gymnasiet jobbade jag som elektriker på byggen i 10 år. Sen läste jag in el-behörigheten och körde egen firma i tre år. 94 gick jag ut lärarhögskolan och jobbat på S:t Eriks sen dess. Under den tiden har jag hunnit med att skaffa två barn, öppnat ett café och köpt två båtar. Jag älskar att ta båten och försvinna ut i skärgården ett par dar. Förut sysslade jag med skärmflygning, men nu håller jag mig till lugnare sysselsättningar, såsom crossåkning och liknande.

ulf.friman@elektrikergymnasiet.se
08 - 447 46 51

 
Kenneth  

Kenneth Biström
Skolledare / Klassföreståndare Yrkesintro

Jag började faktiskt som verkstadsmekaniker innan jag svängde över till elbranschen. Mitt byte är inte något jag ångrar idag. Jag är både behörig lärare och behörig elektriker, en bra grund för mitt jobb. När jag inte jobbar så spelar jag dart (div.2), eller bygger min lilla sportbil (AC Cobra). Jag älskar att meka och bygga, motorcykel, bil eller båt, det spelar ingen roll. Jag kopplar av med musik och matlagning, eller i varje fall god mat, nån annan får gärna laga.

kenneth.bistrom@elektrikergymnasiet.se
08 - 447 46 53

 
Mikael  

Mikael Belin
Skolledare / Lärare Matematik

Förutom att ha jobbat som elektriker i sju år så har jag rest nästan jorden runt. Jag har jobbat som biståndarbetare med södra Afrika. Sen bestämde jag mig för att plugga. I skolan var matte mitt sämsta ämne. Nu har jag läst både matte och fysik på universitetet, en härlig känsla. Jag har jobbat som lärare sen 97, de senaste åren har jag både jobbat och läst in lärarbehörigheten. Om jag vill koppla av drar jag helst fram ett metspö eller sätter mig i tv-soffan.

mikael.belin@elektrikergymnasiet.se
08 - 447 46 52

 
Petri  

Petri Savala
Skolledare / Klassföreståndare 1A

Jag arbetar som ellärare på skolan och undervisar årskurs 1 i diverse elkurser. Tidigare så arbetade jag på S:t Eriks Gymnasium som ellärare ett par år. Innan läraryrket var jag verksam i byggbranschen, först som snickare och sedan som elektriker. På fritiden tar jag en sväng med motorcykeln eller så styrketränar jag i Spårvägens Tyngdlyftningsklubb, där jag för övrigt även varit med i styrelsen. Ett annat stort intresse är motorsporten Formel1 som jag följer med stort engagemang.

petri.savala@elektrikergymnasiet.se
08 - 447 46 54

 
Patrik  

Patrik Arnoldsson
Lärare Elteknik / Klassföreståndare 2D

Efter gymnasiet, 1988, började jag arbeta som praktikant och senare elektriker på en liten elfirma. Behörigheten läste jag på komvux 1994 och startade sedan min egen elfirma. Den har jag sedan arbetat med de senaste 18 åren. Jag har även utbildat mig till yrkeslärare på Dalarnas högskola. På min fritid tycker jag om att vara i naturen, både under och över vattenytan. Dykning och scouting har jag hållit på med sedan barnsben. Jag bor i Segeltorp med mina två döttrar. För att ta det lugnt sitter jag gärna på verandan och läser en bra bok, eller tittar på en bra film.

patrik.arnoldsson@elektrikergymnasiet.se
08 - 447 46 56

 
Stefan  

Stefan Winell
Lärarassistent / Vaktmästare

Jag är 42-år och arbetar som lärarassistent, gör lite inhopp där jag behövs och varvar undervisning med diverse projekt i lokalerna. Har arbetat som elektriker i 20-år och sysslat med det mesta inom El. Kraft, Data, Tele, Styr&Regler och Hissar, kan lite om mycket men data och fiber-nät är det jag kan bäst. Mina första år som elektriker tillbringade jag på ett par mindre firmor och sen arbetade jag på postfastigheter i 10-år och Elektrobyrån i 7-år tills en skada tvingade mig att byta karriär. Bor själv sedan ett par år och har en 9-årig son varannan helg. Övrig tid så ägnar jag mig åt mina hobbies som är historia, dokumentärer, musik, träning och trav.

stefan.winell@elektrikergymnasiet.se
08 - 447 46 55

 
Per-Mikael  

Per-Mikael Ekman
Lärare Elteknik / Klassföreståndare 1B

Tog studenten som gymnasieingenjör 1995 från Åsö- gymnasium. Har sedan 2011 en ingenjörsexamen från KTH och lärarexamen från Stockholmsuniversitetet mot gymnasieskolans El- teknikprogram, min ingenjörsexamen är i tillämpad fysik (teknologi, vardagsfysik). Tidigare har jag jobbat som anställd i processindustrin och som elektriker, med undantag från militärtjänstgöring vid flygskolan på F16 Upplands flygflottilj, numera nedlagd, var även stationerad vid högkvarteret samt viss utlandstjänst. Efter det startade jag eget företag i el branschen med några anställda och bedrev parallell studier (elkraftteknik) vid sidan av. Då jag länge velat studera på heltid och på en mer avancerad nivå så bar det sedan vidare till Universitetet (KTH). Har tidigare startat upp elutbildningen på Stockholms Tekniska gymnasium. Idag undervisar jag gymnasieungdomar på Elektrikergymnasiet. På fritiden vistas jag en hel del vid stugan på Åland samt med mina barn, därtill spenderar jag mycket tid på min favorit sysselsättning dvs MC- åkning.

per-mikael.ekman@elektrikergymnasiet.se
08 - 447 46 59

 
Hadeel Hajem  

Hadeel Hajem
Lärare Engelska, Religion

hadeel.hajem@elektrikergymnasiet.se
08 - 447 46 60hadeel.hajem.elgym@analys.urkund.se
Urkund, bifoga uppgiften som en fil

 
Jonas  

Jonas Lindmark
Lärare Idrott, Samhälle, Gymnasiearbete / Klassföreståndare 3F

Jag undervisar i ämnena Idrott och Hälsa, Samhällskunskap samt Gymnasiearbete och är även mentor för ena trean. I studieväg har jag, efter studenten 2006, hunnit med att ta en gymnasielärarexamen från Gymnastik och Idrottshögskolan/Stockholms universitet i mina ämnen som jag har lärarlegitimation för. Utöver det har jag dessutom en kandidatexamen i statsvetenskap samt studerat praktisk filosofi på universitetet. Jag har ett ohälsosamt stort intresse för Manchester United som är det enda laget för mig. Varför det laget? Jo det började med Eric Cantona, mer behöver inte sägas. På fritiden ägnar jag mig åt träning, ser sport live/på tv, umgås med vänner och följer lite serier där zombietema är en favorit av någon högst oklar anledning.

jonas.lindmark@elektrikergymnasiet.se
08 - 447 46 64

 
Peter M  

Peter Mäki
Lärare Elteknik Yrkesintro

peter.maki@elektrikergymnasiet.se
08 - 447 46 62

 
Filippa  

Filippa Sundén
Lärare Svenska / Klassföreståndare 3E

Jag är lärare i svenska (och filosofi) och mentor för den ena trean. Efter studenten från samhällsprogrammet år 2001 bodde jag i Italien ett år och gick på konstskola i Florens! Därefter pluggade jag och tog en magister i litteratur samt en examen som gymnasielärare. Jag är intresserad av såväl sport som kultur, nåja lite mer intresserad av att sporta själv än att titta på det, undantaget fotbollsEM/VM, medan jag inom kulturen gillar att både skapa själv och betrakta andras konst. Jag gillar att spela basket, tennis och att segla och om vintrarna åker jag längdskidor och snowboard. Jag läser mycket och tycker om att rita, skriva och sjunga/spela och förstås att vara med min familj med man och två barn. Förutom läraryrket har jag jobbat extra i hemtjänsten, på cafe och som barnflicka.

filippa.sunden@elektrikergymnasiet.se
08 - 447 46 66

 
Foto  

Staffan Gunnarsson
Lärare Naturkunskap & Religion

staffan.gunnarsson@elektrikergymnasiet.se
08 - 447 46 50

 
Foto  

Jonatan Holgersson
Lärare Engelska & Historia

jonatan.holgersson@elektrikergymnasiet.se
08 - 447 46 50

 
Vanja  

Vanja Sidell
Skolsköterska

vanja.sidell@elektrikergymnasiet.se
08 - 447 46 57

 
Anna  

Anna Björnson
Skolkurator

Jag jobbar som kurator på skolan, och till mig kan man komma och prata om det mesta. Jag är en extra vuxen på skolan och ett par extra ögon och öron för att du som elev ska få en så bra skolgång som möjligt. Hur man mår, både fysiskt och psykiskt, och hur man trivs med livet i stort påverkar i hög grad studieresultaten. Mitt jobb som kurator är att sortera och undanröja de hinder som kan uppstå för inlärningen. Jag kan hjälpa till och slussa vidare om du som elev inte vet var du ska vända dig för att få hjälp med olika saker. Det kan handla om svårigheter i skolan eller utanför skolan, frånvaro, sömnproblem, stress, relationer med kompisar, kärleksbekymmer, familjen etc. Till skillnad från lärarna har jag även tystnadsplikt. Jag är utbildad socionom på Socialhögskolan i Stockholm , jag har även läst utbildningar i psykologi, och har sedan 2002 arbetat med barn och ungdomar både inom gymnasieskolan, inom socialtjänsten, med familjestöd och på behandlingshem. Nu arbetar jag enbart som skolkurator men på flera olika skolor och är därför på Elektrikergymnasiet enbart på tisdagar. Mitt största intresse är träning av olika slag, och på fritiden tränar jag framför allt löpning och kampsport. Jag tycker mycket om att vara i naturen, att cykla, tälta och vandra. även att se på film hemma eller på bio och lyssna på musik. Jag älskar att resa och har bland annat bott ett år i Brasilien. Jag bor med min dotter som är 12 år, och en liten hund som liksom jag älskar att springa i skogen :)=

anna.bjornson@elektrikergymnasiet.se
08 - 447 46 61

 
Peter Holmberg  

Peter Holmberg
IT-tekniker

peter.holmberg@elektrikergymnasiet.se
08 - 447 46 50